Praktikus szülinapi ruha 1 éves kisfiúnak

A fiam néhány napja lett 1 éves és ez már hagyomány nálam, hogy a gyerekeim szülinapjaira varrok nekik egy új “buli-ruhát”. A kislányomnak készítettem Muffin-ruhát, aztán egy buggyos overallt, de nem volt nehéz dolgom, mert a lányoknak olyan könnyű bármilyen célra ruhát készíteni és feldobni kiegészítőkkel. A fiú buli-szetten azért gondolkodnom kellett, mert nem akartam a megszokott ing-farmer kombinációt választani. Végül ez lett a szülinapi ruha:

Praktikus ünneplő ruha 1 éves fiúknak

Az alapötletem az volt, hogy bodyra/kombidresszre készítek valamilyen díszítést, mert az kényelmes is a nagyfiúnak és azt később is hordhatja. Vásároltam néhány jópofa mintás anyagot még tavaly és ezekből választottam ki a bajuszosat. Ebből készült el a nyakkendő, a csokornyakkendő és egy nagy bajusz is, amelyek rögzíthetők a bodyra.

Praktikus ünneplő ruha 1 éves fiúknak

Aztán elővettem a férjem már régen elszakadt farmerjét és ebből vágtam ki két hózentrógernek való csíkot.

Mivel a kisfiam Kán még nem jár, ezért varrtam neki egy textilcipőt szintén a farmer és bajuszos anyag kombinációjából:

Praktikus ünneplő ruha 1 éves fiúknak Praktikus ünneplő ruha 1 éves fiúknak

(A cipő elkészítését itt találtam: http://shwinandshwin.blogspot.hu/2011/05/little-man-shoes.html)

És nem maradhat el az 1 éveseknek már ehető minitorta sem:

Szülinapi torta 1 éveseknek

Ez kukoricalisztes piskóta és körtés/banános rizskrémmel van megtöltve, az alapreceptet itt találtam: http://ildinyo.blogspot.hu/2011/03/mini-tortak-1-eves-csoppsegeknek.html#.UxuQJz-HiSq)

Picit többet kellett ötletelnem a fiú szülinapi ruha elkészítésénél (elárulok egy titkot, a fiú ruhák, kiegészítők attól lesznek ötletesek, hogy érdekes anyagokat használunk hozzájuk) de megérte, mert nagyon nagy sikert aratott a party-szett! 🙂

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!