Kipróbáltuk!: Openbag hálózsák és Bagolypárna

A gyerekek éjszakai öltöztetéséről már olvashattatok, és azt is bemutattam, hogy melyek a legpraktikusabb viseletek a különböző korosztályoknak. A hálózsákok piciknek, lábas hálózsákok nagyobbaknak bizonyultak a legmegfelelőbbnek, hiszen a gyerekek nagyon nagy része kitakarózik éjszaka. Kivéve, ha olyan takarója van, amit fel tud venni magára…

Openbag – hálózsák és hordható takaró egyben

Openbag hálózsák és hordható takaró gyerekeknekOpenbag hálózsák és hordható takaró gyerekeknek

Amikor megkaptam az Openbag „Vad motoros” hálózsákját, rögtön arra gondoltam, hogy ez végülis egy hálózsák, ami alul nincs összevarrva, hogy a nagyobb gyerek tudjon lépkedni is benne. Aztán ráadtam Fridára – mert ezt most ő próbálta ki – kiderült, hogy ez inkább egy paplan, amibe bele tud bújni.

Openbag hálózsák és hordható takaró gyerekeknek

Az Openbag ötlete is onnan ered, hogy a gyerekek éjszaka kitakaróznak, és erre próbáltak a gyártók egy megoldási lehetőséget találni. Felül ujjatlan, elől cipzáras és az alja pedig azért nyitott, mert „A nyitott kivitel nagyobb mozgási szabadságot ad a gyerekeknek, mint a hagyományos hálózsák, már a kisebb gyerekek is könnyen tudnak mozogni benne, fel tudnak állni a kiságyban, vagy tenni néhány lépést” – olvastam az Openbag oldalán.

Openbag télen és nyáron

Openbag hálózsák és hordható takaró gyerekeknek

Ugyanúgy, mint a nyári és téli takaróknál, az Openbag termékeknél is választhatunk a vastagságok között: minden modell megtalálható vastagabb és vékonyabb kivitelben, attól függően, hogy mekkora a szobahőmérséklet. Ám ha valakinél a gyerekszobában télen is 23 fok van éjszaka, akkor elég a nyári változatot beszerezni vagy a téli alá nem sok réteget adni! 🙂 (A megfelelő Openbag kiválasztásához itt találtok segítséget: https://www.openbag.hu/vad-motoros-openbag)

Openbag tapasztalatok Fridánál

Az első ránézésre nem túl lányos, motoros anyagú Openbag-et választottam, mert Frida imádja az autókat és a motorokat. Tehát amikor odaadtam neki, rögtön nyerő volt nála a minta miatt. Aztán mivel még egy picit hosszú neki az L-es méret, ezért úgy totyogott be a szobájába benne, mint egy pingvin, majd rájött, hogy az alját felfogja, úgy már könnyebb közlekedni benne. (A gyártók a csomagolásra is ráírják, hogy ez csak alváskor használandó, szaladgálni benne nem szabad, de ugye puding próbája az evés, hát Frida rájött gyorsan, hogyan oldja meg a járkálást is az Openbag-ben.)

Openbag hálózsák és hordható takaró gyerekeknek

Az Openbag alá egy hosszú ujjú body-t, egy nadrágot és egy zoknit kapott. Éjszaka benéztem hozzá – telefonnal bevilágítottam 😉 -, mert nagyon kíváncsi voltam, hogy mennyire maradt rajta: akkor épp föl volt gyűrődve rajta az Openbag, aztán mikor újra benéztem, akkor már megint „be volt takarózva”.

A gyártóknak egy fejlesztési ötlet: lehet, hogy praktikusabb lenne az alján középen összevarrni a zsákot, mert úgy is nyitott marad, viszont úgy tényleg nem tud felcsúszni a gyereken a derekáig a nagy forgolódásban.

Reggel viszont ügyesen lecipzárazza magáról és a helyére teszi a „lepetust” (én hívtam klepetusnak, de Frida szabad fordításban csak lepetusnak nevezi :)), este pedig szól érte, hogy az még nincs rajta a pizsibe öltözés után. Az még egy plusz pont a gyártóknak, hogy a cipzár tetejét anyag fedi, így nem tudja becsípni a gyerek a nyakán a bőrt.

Openbag hálózsák és hordható takaró gyerekeknekOpenbag hálózsák és hordható takaró gyerekeknek

Mosni 40 fokon lehet és vasalható is, az anyagösszetétele: 100% baby pamut külső, 100% pamut bélés, 100% antiallergén poliészter töltet

Kinek ajánlom az Openbag-et?

Az Openbag tehát inkább egy hordható takaró, mint hálózsák, nagyon praktikus télen vagy hűvösebb szobában takaró helyett. Egyetlen hátránya a zárt aljú hálózsákokkal szemben, hogy alá kell öltöztetni a gyereket, hiszen alul nyitott és fel tud csúszni, előnye viszont, hogy több évet és szezont is kibír. Én inkább a fölállni vagy már járni tudó gyerekeknek ajánlanám éjszakai viseletnek, mert ők tudják igazán kiélvezni azt, hogy az alján ki tudják dugni a lábukat és így a kiságyban is szabadon „gyakorolhatnak”. Amúgy az Openbag 4 méretben is kapható: 0-12 hónapos, 12-24 hónapos, 24-48 hónapos, és 4-6 éves gyerekek számára.

Közben kaptam egy hírt a gyártóktól, miszerint a legkisebbeknek való S-es hálózsák alja már patentos is és a vállán patenttal bővíthető, valamint így már újszülött kortól 12 hónapos korig használható:

Openbag hálózsák és hordható takaró gyerekeknek

Árak: 11900 Ft – 16400 Ft (mérettől függően, 6 hónapos kortól 6 éves korig), de most 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg az Openbag webáruházában!

Bagolypárna

Bagolypárna gyerekeknek utazáshoz

A Bagolypárnát én először egy fog-formának néztem, mert nem láttam a szemeket és az orrot :), szóval jelképezhetné akár a fogtündért is! Amellett, hogy mutatós anyagból készül, a jól ismert „elalszik a gyerek a gyerekülésben és oldalra esik a feje”- problémára is megoldást nyújthat. Pont gyerek-nyak szélességű a kivágása és elég keskeny ahhoz a párnarész, hogy ne zavaró, hanem még kényelmes legyen.

Ezt az utazásaink során tudta kipróbálni Kán:

Bagolypárna gyerekeknek utazáshoz

A Bagolypárna ára: 4500 Ft

(Mivel a MammBa PróBa olyan termékek, szolgáltatások tesztelésére jött létre, amelyek babáknak vagy mamáknak készülnek és a fő szempont, hogy praktikusak legyenek, ezért ez alapján végzem a teszteket. Az általam bemutatott termék vagy szolgáltatás értékelése a saját véleményem, észrevételeim alapján készült!)

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!