Kipróbáltuk!: Cseppke Tente lábfejkidugós hálózsákok

Végre elmúlhatnak a gyerekek éjszakai kitakarózásával kapcsolatos aggodalmaim? – gondoltam elsőre, amikor megkaptam az eddig babasáljairól ismert Cseppke webáruház legújabb termékeit. Már írtam a baba és a mozgékony kisgyerekek éjszakai öltöztetéséről, de eddig Magyarországon nem találtam olyan pizsamát, ami tényleg megfelelő lenne a hűvösebb éjjelekre, a takaró nélkül alvó gyerekeknek. (Vagy van olyan Anyuka köztetek, akinek a gyereke nem takarózik ki az első átforduláskor?) Vagy mégis megvan a tuti éjszakai öltözet a gyerekeknek? Olvassátok el a legújabb MammBa terméktesztet!

Milyen termékek alkotják a Cseppke Tente vonalat?

Cseppke Tente hálózsákok tesztje

A Cseppke csapat háromféle hálózsákot tervezett, amelyek az újszülött babától a 6 éves gyerekig kínálnak éjszakai ruhamegoldásokat a piciknek. Mindegyik hálózsák külseje 100% pamut, a belső, puha borítás pedig 100% poliészter. És egyik hálózsákról sem maradhat le valamelyik jól ismert, vicces Cseppke-karakter.

Cseppke Tente Babahálózsák

A klasszikus, felül patentos fazon, viszont körben cipzáras – amit nagyon praktikusnak tartok!-, így a babát éjszakai pelenkázáskor sem kell levetkőztetni, csak elég szétnyitni a hálózsákot és máris kész a jó meleg pelenkázóalátét is. 🙂 Ezt 0-24 hónapos korig ajánlják a gyerekeknek.

Cseppke Tente Tipegőhálózsák

Végre egy olyan hálózsák, ami meleg, de alul van a lábacskáknak lyuk. Tehát végülis egy bélelt, lábfej nélküli rugdalózó, csak hálózsáknak hívjuk. Ez a típus akkor praktikus, amikor a baba már kúszik-mászik és az ágyban sem marad egy helyben. Ebben a pizsiben ugyanis szabadon mozoghat és a takarója maradhat továbbra is csak dísz, amit minden este ráterítünk és minden reggel egy csomóban szedjük ki az ágya sarkából. A hálózsák oldalt cipzáras és felül patentos.

Cseppke Tente Tipegőhálózsák kamáslival

Ez pedig az előző Tipegőhálózsák továbbfejlesztett változata, vagyis a lábkidugó egy kamásliban végződik, ami tulajdonképpen egy lábfejre fordítható lábfejmelegítő. Ennek az a célja – ha a gyerek elviseli a lábán -, hogy a lábkidugós hálózsáknál kell zokni is a gyerekre, amit előszeretettel levesznek magukról, főleg 1 éves kor után ez egy jó játék. Ha a kamásli rá van fordítva a zoknira, akkor viszont nehezebb dolguk van és talán észre sem veszik, hogy zokni is van rajtuk. 🙂

Amit a gyerekeim kipróbáltak:

Cseppke Tente hálózsákok tesztje Cseppke Tente hálózsákok tesztje

Cseppke Tente Tipegőhálózsák

Cseppke Tente hálózsákok tesztje Cseppke Tente hálózsákok tesztje

A kék csigás változatot választottam Kán fiamnak, aki még nincs 1 éves és még nem is megy – tehát neki a Babahálózsák is megfelelő lenne – viszont imád lábtempózni és mindenféle tornagyakorlatot bemutatni a lábaival. Ezért voltam kíváncsi, hogy hogyan válik be nála a Tipegőhálózsák. Egy picit még nagy rá a méret (92-es, 12-24 hónaposoknak való), de ez nem jelent gondot: a lábait hol kidugja a végén, hol fölhúzza. Mivel a lyukak elég tágasak, így ő tudja szabályozni, hogy mikor hol legyenek a lábai. A zoknijait még nem vette le, kíváncsi vagyok meddig bírja! Ez alá a zsák alá csak egy hosszú ujjú body és egy zokni szükséges éjszakára.

Cseppke Tente hálózsákok tesztje

Cseppke Tente Tipegőhálózsák kamáslival

Cseppke Tente hálózsákok tesztje Cseppke Tente hálózsákok tesztje

Ezt pedig a lányom, a 2 és fél éves Frida próbálta ki, aki épp abban a korban van, hogy mindenre „nem!” a válasza és ha valamit rá akarok próbálni, akkor elszalad és elbújik :). Félve mutattam meg neki az új szerzeményt, hogy hát legyen olyan szíves felpróbálni…meglátta, felcsillantak a szemei, azonnal kikapta a kezemből a hálózsákot és rögtön a rajta lévő figurák elemzésébe fogott: a cicákra csak egy pillantást vetett, hiszen észrevette a pici egérkét, ami miatt egy 10 perces, „háhá, ott a pici egér/patkány!” örömujjongás-sorozatnak lehettünk részesei. (Megjegyzés: A lányom két „ikeás” plüss patkánnyal alszik és van neki egy igazi sziámi patkánya is, ezért van ez a nagy rajongás minden egeres/patkányos dolog iránt!)  Na ezek után nem volt kérdés, hogy felpróbálja-e, sőt, a kamáslirészt ő akarta ráhúzni a lábfejére! Reggelre ugyanúgy a lábfejére volt fordítva, sőt a papucsba is belefért így a lába.

Cseppke Tente hálózsákok tesztje

Megkértem, hogy mutassa meg hogyan lehet lehúzni a kamáslit a lábfejére:

Nagyon együttműködő volt…! 🙂

Megmutatom akkor én:

Cseppke Tente hálózsákok tesztje Cseppke Tente hálózsákok tesztje

Cseppke Tente hálózsákok tesztje  Cseppke Tente hálózsákok tesztje

Azért érdemes vigyázni, mert így kamáslival a lábfejen már az első lépésnél el tud csúszni a gyerek a kövön/parkettán, javaslom Cseppkééknek, hogy érdemes lenne csúszásgátló pöttyöket tenni a kamásli ezen részére. 😉 Szóval a takaró nélkül alvó lányomat – és az általában reggelre jéghideg lábait – végre melegben tudhattam éjszakára, alatta is csak egy hosszú ujjú body és egy zokni van, ha a Tipegőzsákban alszik.

Cseppke Tente hálózsákok tesztje

A „pici egér” láttán pedig teljesen odavan a hálózsákért, nem kérdés tehát, hogy bevált a Cseppke Tente mindkét darabja és NAGYON ajánlom minden Anyukának, akinek „kitakarózik a gyerek éjszaka”-problémái vannak!

A Cseppke Tente hálózsákok a Cseppke webáruházban  kaphatók az alábbi méretekben és árakon:

Babahálózsák: 8450-8850 Ft (0-24 hónapos korig)

Tipegőhálózsák: 8590-9890 Ft (6 hónapos kortól 6 éves korig)

Tipegőhálózsák kamáslival: 8890-9990 Ft (6 hónapos kortól 6 éves korig)

Cseppke Tente hálózsákok tesztje

(Mivel a MammBa PróBa olyan termékek, szolgáltatások tesztelésére jött létre, amelyek babáknak vagy mamáknak készülnek és a fő szempont, hogy praktikusak legyenek, ezért ez alapján végzem a teszteket. Az általam bemutatott termék vagy szolgáltatás értékelése a saját véleményem, észrevételeim alapján készült!)

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!