Kipróbáltuk!: Dylon Színfogó termékek

Színfogó kendő kipróbálásaAmikor az első babámat vártam, gondolkodás nélkül vásároltam meg a legélénkebb színű parányi ruhácskákat. Nem igazán foglalkoztam azzal, hogy mivel a legtöbb babaholmi világos árnyalatú, ezért ezt a néhány sötétet majd külön kell mosnom. Az elején még lelkesen mostam is, aztán győzött a kényelem: inkább nem adtam rá a gyerekre az élénk színűeket, csakhogy ne kelljen majd külön is mosnom! 🙂 Aztán jött a második baba és nagy volt az örömöm, mert a két gyerek élénk színűiből – persze a fiamnak is beszereztem jónéhány darabot, biztos ami biztos- már összejött egy mosásnyi adag. Meg aztán néhány új színárnyalatú ruha is…Ekkor kipróbáltam a Színfogó kendőt.

Ez a kendő olyan mint egy papírlap, ha emlékeztek még, akkor Általánosban volt az itatós, amire a töltőtollat „folyattuk”. A Színfogó kendő hasonló fogású anyag.

Működése

Minden mosás során oldódik ki szín a ruhákból a hőmérséklet és a mosószerek hatására, és ebben a „színes” vízben forognak aztán a következő öblítésig. A mosógépben a Színfogó kendő magához vonzza a színes ruhákból kioldódó színeket, ahelyett, hogy a többi ruha fogja fel és válik esetleg foltossá.

Célja

Elkerülni a „mosási baleseteket” és megoldani, hogy együtt moshatóak legyenek a különböző színű ruhák és ne kelljen azon gondolkodnunk, hogy például egy fehér alapon fekete csíkos pulóvert a színes, a fehér, vagy a fekete ruhákkal mossuk majd ki!

Használata

A termék csomagolásán 1 színfogó/mosást ajánlanak, de ha olyan ruha is van a mosnivalók között, ami jobban engedi a színét – pl. sötét, piros -, akkor ajánlott 2 kendő használata. A mosás végén – ha megvan, mert én teregettem már ki zokni gyanánt:) – pedig a papírhulladékok közé lehet kidobni, nemcsak a sima kendőt, hanem a többi Színfogó papíralapú terméket is.

Használható már 30, 40 és 60 fokon, de akár kézi mosásnál is.

Színfogó termékek, amiket kipróbáltam:

A kézi mosás kivételével minden esetben 40 fokon mostam, mosószódát és mosóparfümöt használtam a Színfogó termékek mellé.

Színfogó kendő

Színfogó kendő

Biztosra akartam menni az első próbánál, ezért egy 40 fokos, tarka-barka mosáshoz tettem be a mosógép dobjának aljára, mondván, hogy ezeket a ruhákat már sokszor mostam, úgy sem lesz gond. A megszáradt ruhák nem is mutatták azt, hogy megfogták volna egymást, de a Színfogó kendő pirosas árnyalata megerősített, hogy a piros Minnie egeres harisnya még így 1 áztatás és kb. 4 mosás után is engedi a színét…szóval mégiscsak jól jött az a kendő!

Színfogó kendő mosás után

A dobozon az áll, hogy 30 fokos kézi mosáshoz is használható, ezért kipróbáltam, hogy a már kétszer kimosott és a színét még mindig engedő sötétkék nadrág „támadására” Színfogó kendős védelem mellett, hogyan reagálnak a lányom kedvencei: „Pákító és Ipici pákkány”. Folyékony mosószert öntöttem a vízbe és egy óráig hagytam őket együtt úszni; a nadrágból még mindig dőlt a sötétkék szín, viszont a kendő sokat felfoghatott, mert az is sötétkék lett, a patkányok viszont nem (a színváltozás főleg Pákítót, a szürke patit érintette volna, de nem változott át)

Itt van a kendő eredeti és sötét ruhás kézi mosás után:

Színfogó kendő kézi mosás után

 

Ára: 799 Ft/10 db (de kapható 20 és 30 darabos kiszerelésben is)

A Színfogó kendő mellett kaphatóak a kendő anyagából készült, de egyéb adalékanyagot tartalmazó Színfogó tasakok is:

Színfogó Fertőtlenítő és Folteltávolító

Színfogó folteltávolító

Ez egy port tartalmazó tasak, ami a Színfogó kendő papírjából készül. A célja, hogy a színek felfogása mellett a mosás során plusz fertőtlenítő és folteltávolító anyagok is kioldódnak belőle, növelve ezzel a mosás hatékonyságát. Ahogy már egy korábbi terméktesztben említettem én a gyerekek foltos ruháiból általában nem rögtön mosom ki az „aznapi étlapot”, hanem hagyom a foltokat beszáradni, így csinálok magamnak apró kihívásokat a mindennapokra (nem, ez inkább a lustaságom eredménye!:)). Szóval a gyerekruhák mosása előtt én folttisztítózom őket, amit bevallom őszintén nagyon nem szeretek, de máshogy nem jönnek ki a makacs narancs és pirosas árnyalatú vagy sáros-piszkos foltocskák. Ezért szívesen kipróbálok mindenféle új módszert, ami kiszedi a foltokat, de nem kell bíbelődni a ruhákkal.

A lányom sáros műszőr-bundáját tettem bele a mosnivalók közé kezeletlenül és ahogy látjátok, ezzel jól elbánt a Színfogó fertőtlenítős, folteltávolítós terméke.

Színfogó fertőtlenítő gyerekruhákhoz

A bátorságpróba!

Mivel az eddigi próbák során tényleg jól működött a színfogó, ezért nagyon felbátorodtam és mivel a színes és sötét ruhák voltak többségben a szennyesben összesen 3 darab fehér ruha társaságában, ezért úgy döntöttem, lesz ami lesz én egyben kimosom őket! Bedobtam két (mert azért titkon izgultam, hogy tényleg ne legyen “baleset”;)) Fertőtlenítős tasakot a fehér-színes-sötét ruhamixbe és nagyon örültem az üres szennyes kosár látványának, aztán pedig az eredménynek:

Sötét és fehér ruhák színfogós mosás után Sötét és fehér ruhák mosás előtt

 

A fehér ruháknak semmi bajuk nem lett!!!! Lefényképeztem a különbséget a Színfogó tasakok eredeti és mosás utáni állapotában, hááát, lehet, hogy a farmerkék egy picit “mélyebben” érintette volna a fehéreket, ha nincs bent a Színfogó!

Színfogó fertőtlenítő vegyes színű mosás előtt és után

Ára: 1259 Ft/8 db

Színfogó Folteltávolító és Színszakértő

Tarkabarka, enyhén foltos ruhák mosásánál próbáltam ki ezt a terméket, a hatás ugyanaz maradt: meglepődtem, hogy a már sokadszorra mosott ruhák is megszínezik a Színfogó kendőt, látható, hogy enyhén szürkés árnyalatú lett a mosás végére.

Színfogó kendő mosás után

Ára: 799 Ft/5db

Extra fehérítő és Oxi folteltávolító

A Színfogó papírból készült tasakba a folteltávolító mellé fehérítő hatású adalék is került. Nagyon kíváncsi voltam ennek a terméknek a hatására, mert a foltos, világos babaruhák mosása leegyszerűsödhetne a használatával.

Először egy fehér kabát volt a tesztalany: a piszokkal jól boldogult a fehérítős színfogó, a kabát is fehérebb lett (a fotó megtévesztő egy picit, mert az „előtte” képnél nem húztam el a függönyt…de tényleg látható fehérségbeli különbség.)

Színfogó extra fehérítő előtte-utána

Aztán jöttek az izgalmas multivitaminnal, teával, kakaóval leivott gyerekruhák:

Színfogó extra fehérítő előtte-utána

 

Színfogó extra fehérítő előtte-utána

Színfogó extra fehérítő előtte-utána

 

A képeken is látszik, hogy a kakaófolt és a teafolt egészen szépen kijött, viszont azzal a fránya narancsszínű folttal ez a fehérítő sem bánt el. Szóval ismételten rá kellett jönnöm, hogy a folttisztítás lényege, hogy lehetőleg rögtön szedjük ki a foltot és utána nem lesz gond a mosás.

Ára: 799 Ft/5 db

Kinek ajánlom a Színfogó termékek használatát?

Minden kis és nagy-gyerekes Anyukának, akinél kupacokban áll a szennyes. Lényegesen leegyszerűsíti a szín szerinti mosnivalók kiválogatását, mert elég egy sötét és egy világos kupacot csinálni, vagy ha csak 1-2 darab világos ruha van, az mehet együtt a többi, akár sötét ruhával is. És nem kell aggódni akkor sem, ha mintás anyagú ruhákat mosunk egyszínűekkel, mert a Színfogó akkor is magához vonzza a színeket és nem ruhák lesznek új árnyalatúak.

A fent említett termékek közül azonban a klasszikus Színfogó kendő vált az abszolút kedvencemmé, mert ez tényleg betölti a funkcióját és teljesen környezetbarát a termék és a csomagolása is.

A Színfogó termékcsalád összes tagját itt találjátok meg: http://www.szinfogo.hu/termek.html

A termékek kaphatók többek között drogériákban, hipermarketekben, ezért az általam említett árak és a különböző bolti árak között eltérés lehet.

(Mivel a MammBa PróBa olyan termékek, szolgáltatások tesztelésére jött létre, amelyek babáknak vagy mamáknak készülnek és a fő szempont, hogy praktikusak legyenek, ezért ez alapján végzem a teszteket. Az általam bemutatott termék vagy szolgáltatás értékelése a saját véleményem, észrevételeim alapján készült!)

Milyen tapasztalataitok vannak a Színfogó kendő használatával?

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Lili Kovácsné says:

    A színes törölközők közé bekerült egy fehér bugyi, no az is rózsaszín lett, hiába volt benne a DYLON SZÍNFOGÓ!!!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!