Kipróbáltuk!: Én pici lábam lábmelegítők babáknak és kisgyerekeknek

Én Pici Lábam lábmelegítőkBevallom Nektek őszintén, mikor először megláttam a különböző mintájú és színű nagyon aranyos baba és gyerek lábmelegítőket fotókon, azt gondoltam, hogy „na, itt egy újabb találmány, ami szép és aranyos, de igazából semmi funkciója nincsen!”. Mi is hordtunk lábszármelegítőket még Általánosban, amikor bejött a bakancsos korszak, mert akkor menő volt, ha a bakancs fölött összeráncoltan kilátszott. Aztán eltűntek, de kb. 10 éve, amikor Olaszországban laktam emlékszem végigjártam Bologna összes kis eldugott boltját, hogy valahonnan szerezzek egy „szkáldá muszkoli”-t. Azt hordtam karon és lábon is, itthon azért néztek miatta, viszont lassacskán megint elfelejtett kiegészítővé vált. Manapság viszont a babáknak és a kisgyerekeknek való lábmelegítők nagyon elterjedtek. Ezért gondoltam, hogy épp itt az ideje kipróbálnom ezeket a 9 hónapos és 2 és fél éves gyerekeimen. Kíváncsiak vagytok a tapasztalataimra?

A minták és színek

Rengeteg ötletes lábmelegítőt kínál Az Én Pici Lábam webáruház  , nehéz is volt a választásom. Az már az elején megtetszett, hogy vannak szezonális termékek, főleg a nevezetes ünnepekhez kötődően. Én viszont a kisfiamnak Kánnak a gitárost, a kislányomnak Fridának pedig a fodros aljú csajos-modellt választottam.

Én Pici Lábam lábmelegítők Én Pici Lábam lábmelegítők

A lábmelegítők egységesen 30,5 cm hosszúak, 80% pamut, 15% poliészter és 5% spandex tartalmú az anyagjuk. Ez a 9 hónapos fiamnak a bokájától (ahol még egy picit buggyos is) a combtövéig ér, a 2 és fél éves lányomnak pedig bokától a comb közepéig.

Alig vártam, hogy megérkezzenek, mert tényleg nagyon kíváncsi voltam, hogy mikor és miért fogom majd a gyerekeimre adni ezeket. Ha mást nem, majd én elhasználom valamire! 🙂 (Hozzáteszem, amikor Anyukám nálunk járt és meglátta a gitárost, biztos volt benne, hogy az az enyém, csak Frida megtalálta valahol! ;))

Én Pici Lábam lábmelegítők

Én pici lábam lábmelegítő egy 9 hónapos gyereken

Sétánál

A kisfiamra Kánra először egy babakocsis sétánál adtam föl a lábmelegítőt úgy, hogy a harisnyára húztam rá és erre adtam föl a farmert. Mivel ülő helyzetben áll a babakocsi, ezért a lábait jobban éri a hideg levegő, így a lábmelegítővel több plusz réteg pont jól jött.

Ha kint hideg van, bent pedig nagyon meleg

Aztán a múlt héten volt az a helyzet, hogy kint nagyon hűvös volt, viszont a gyerekorvosnál meg szokás szerint nagyon meleg. Kán rögtön ki is pirosodott, olyan melege lett bent. Rajta volt egy zokni, a lábmelegítő és ezen egy nadrág, aztán ez utóbbit levettem róla és nagyon élvezte, mert a harisnyához képest sokkal szabadabban mozog így, valamint gyorsan pelust is kellett neki cserélnem, ami nagyon gyorsan ment, mert nem kellett a harisnyából ki és beöltöztetnem.

Utazáskor

Aztán utazáskor is jól jött, hogy egy mozdulattal, még cipőn keresztül is le tudtam venni róluk a lábmelegítőket, mert ugye kint hűvös van, meg még bemelegszik az autó addig is, és ilyenkor jól jön egy plusz réteg a lábon. Viszont egy plusz nadrágot a gyerekülésbe bekötött gyerkőcről elég nehéz lehámozni, szóval a lábmelegítő ekkor is megfelelt.

Kúszáshoz, mászáshoz

Én Pici Lábam lábmelegítők

Kúszó-mászó babának nagyon praktikus, amellett, hogy egy plusz melegítő réteget biztosít – főleg olyan lakásban, ahol hűvös a padló -, még az esetleges „térdradírozástól” is megvéd. Ha pedig nyáron kezd el kúszni-mászni a bébi, amikor kánikula van és a nadrág tényleg vastag lenne rá, akkor a lábmelegítő egy nagyon kényelmes megoldásnak bizonyulhat.

Amikor „még valami kellene a gyerekre”

Amikor anyai ösztönünk azt súgja, hogy „van már egy harisnya, meg egy nadrág a gyereken, de lehet, hogy kellene még Valami rá”, na ez a „Valami” lehet a lábmelegítő, amit akár séta közben le is vehetünk, vagy föl is adhatunk rá! 🙂

Peluscserénél, ha hideg van

Én Pici Lábam lábmelegítők

Ha hűvösebb helységben kell pelenkát cserélni és a babán lábmelegítő van, nem kell csupasz lábakkal feküdnie, nekünk pedig sokkal gyorsabb lesz a peluscsere.

Amúgy meg nagyon jól néz ki, eddig aki látta Kánon a gitáros lábmelegítőjét, mindenki megdicsérte, nemrég Frida is „kölcsönkérte” tőle és pengetett rajta! 🙂

Én Pici Lábam lábmelegítők

Én pici lábam lábmelegítő egy 2 és fél éves gyereken

Kint, a szabadban

A hűvös, havas időben egyértelműen praktikus darab az örökmozgóknak. Ilyenkor az overall alá mehet a harisnya és rá a lábmelegítő.

A már járni tudó, szaladgáló gyerekeknél gyakori probléma, hogy felcsúszik a nadrágjuk szára és kilóg a cipő/bakancs és nadrág alja közti rész. Például amikor séta közben fogja magát és fölpattan a motorra. Ilyenkor általában a harisnya lóg majd ki – ha van a gyereken – ami viszont hűvös, szeles időben azért nem sokat véd, ekkor érdemes föladni a lábmelegítőt is.

Karmelegítőként

Amikor mellényes őszi vagy tavaszi idő van, hogy a mellény alá elég egy pulóver, viszont a gyerek ujjára kellene még valami réteg, na akkor is lehet használni a láb helyett karmelegítőt.

WC-zéskor

Én Pici Lábam lábmelegítők

Amikor a picik már bilin vagy a wc-n ülnek, de még azért „trónolnak” egy ideig rajta, akkor ugye csak zokni és jobb esetben papucs vagy szandál van rajtuk és a teljes lábuk csupasz. Betakarni nem túl jó megoldás, főleg, ha végzett és fölpattan ;), ilyenkor viszont a lábmelegítő jó segítség, mert melegíti a lábacskákat. A gyerekeknek pedig csak a bugyit és a nadrágot kell letolniuk magukról, nincs ott még a plusz harisnya. Ahol hűvösebb a padló a lakásban, ott tényleg aranyat ér ilyenkor a lábmelegítő!

Lányoknak szoknyával

Amikor kint már hűvös van viszont a kislányra harisnyát és szoknyát szeretnénk ráadni, akkor még egy plusz, könnyen levehető rétegnek is jó ötlet a lábmelegítő.

Amit javasolnék a gyártóknak: a szumo-s testalkatú babák husis babacombjait megnyomja a lábmelegítő tetején lévő gumírozás, ezt lehetne egy picit lazábban készíteni.

A lábmelegítők ára egységesen: 1950 Ft

Összességében nagyon elégedett vagyok Az Én Pici Lábam lábmelegítőkkel, igazán kreatív lehet minden Anyuka és sok új funkciót kitalálhat még az általam említettek mellé is!

(Mivel a MammBa PróBa olyan termékek, szolgáltatások tesztelésére jött létre, amelyek babáknak vagy mamáknak készülnek és a fő szempont, hogy praktikusak legyenek, ezért ez alapján végzem a teszteket. Az általam bemutatott termék vagy szolgáltatás értékelése a saját véleményem, észrevételeim alapján készült!)

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!