Kipróbáltuk!: Pelenkatapogató

Mosható pelenkák kipróbálásaMielőtt elkezdenétek azon gondolkodni, hogy ez a szó vajon milyen új gyerekjáték, webáruház vagy egy pelenkákkal foglalkozó szakember megnevezése lehet, gyorsan elmondom, hogy ez tényleg az ami: egy rendezvény, ahol meg lehet tapogatni, szétszedni, átvizsgálni, szagolni, felpróbálni (a babára ;)) és a legfontosabb minden szükséges információt megtudni a pelenkázásról és a mosható pelenkákról.

A szervező: Temiti.hu

Két nagyon lelkes, csupaszív Anyuka – Farkas Veronika és Kádár Szonja – a temiti.hu oldal készítői (ha még nem olvastátok a velük készült korábbi cikket, akkor itt találjátok) úgy döntöttek, hogy segítenek nekünk, a még pelenkás korban lévő gyerekek Anyukáinak azzal, hogy bemutatják az eldobható és a mosható pelusok közti különbségeket (tulajdonságokban és árakban is).

Mosható pelenkák kipróbálása

Végre egy „élő” rendezvény!

Az internet egy szuper dolog, hiszen minden számunkra szükséges új információt ott gyűjtünk össze. Viszont van egy hátránya is, bizonyos témákból túl sok mindent találunk, és a végén föladjuk a keresgélést, mert már magunk se tudjuk, mire van szükségünk. A mosható pelenkák pont egy ilyen téma és mivel minden baba más, ezért nagyon fontos, hogy a babára szabott információkat kapjunk és az alapján vásároljunk. Ez a rendezvény erre tökéletes, hiszen a babákat is oda lehet vinni – ki van alakítva egy külön kis játszósarok is – és Veronika és Szonja a baba testalkata, bőrérzékenysége, pisi-kaki szokásai alapján ajánl mosható pelus-rendszereket, amit ott föl is lehet próbálni a bébire.

Ki is lehet próbálni a mosható pelenkákat!

Ez szerintem szuper ötlet! Mivel a mosható pelusok akkor mutatkoznak be igazán, amikor a baba alkot is beléjük, erre olyan lehetőséget talált ki a Temiti csapata, hogy ott a rendezvényen ki lehet bérelni egy vagy két hétre a baba „paraméterei” szerint összeállított csomagot. A csomag tartalmaz vízzáró réteges pelenka külsőket (többféle modellt), a nedvszívásra használandó pelenka belsőket, valamint a kaki könnyebb eltávolítása miatt praktikus papírt is. Ez azért fontos, mert a próbahét során otthon majd kiderül, hogy az Anyuka tényleg szeretne-e váltani az eldobhatóról a moshatóra és hogy ha érzékeny bőrű a baba, melyik mosható külső az, ami a popsijának megfelel. A kölcsönzés 2000 Ft egy hétre és 20000 Ft kauciót kell fizetni, ami természetesen visszajár, ha a pelusok és kiegészítőik épségben visszakerülnek. Ezt a szolgáltatást jelenleg csak a Pelenkatapogató rendezvényen részt vevők vehetik igénybe.

Mosható pelenkák kipróbálása

A kikölcsönözhető próbacsomag

Gyakorlati tanácsok a mosható pelusok kezeléséről

Mivel a legtöbb Anyuka azért nem akar mosható pelenkákra váltani, mert a Nagyanyáink, Anyáink által emlegetett „Mi minden nap kifőztük és kimostuk a pelenkákat!” –mondat cseng a fülekben és az elutasítás, hogy „Na én aztán biztos nem fogok még pelenkát is mosni, elég a foltos babaruha!”, ennek elfeledtetésére Veronika és Szonja rengeteg praktikát mond el a moshatók mosásáról. Ami a legfontosabb, hogy nem kell minden nap mosni!!! 🙂 Érdemes legalább 3 napra elegendő mennyiségű pelust és kiegészítőt vásárolni, így 3 naponta kell csak mosni és addig a szagmentes tárolásukra nagyon jó tippeket adnak Temiti-ék a Pelenkatapogatón.

Mosható pelenkák kipróbálása

Ha mégsem tudtok elmenni a Pelenkatapogatóra,…

de érdeklődtök a mosható pelusok iránt, akkor javaslom, hogy írjatok a Veronikának vagy Szonjának (temitiblog@gmail.com) és ők segítenek a babára szabottan kiválasztani a megfelelő pelus külsőket és belsőket.

A következő Pelenkatapogató időpontjai és helyszínei:

2013. okt.18. 10:00 – Budapest, XII., MOM Kulturális Központ, Simándy J. terem

2013. nov. 8. – Erdőkertes, Egészségnap

Mivel korlátozott számban lehet jelentkezni, ezért ide kattintva kell regisztrálni: http://temiti.hu/pelenkatapogato

A Pelenkatapogató rendezvény INGYENES!

Ha pedig szeretnétek, hogy a Ti környéketeken is meg lehessen élőben tapogatni a mosható pelusokat, ha szeretnétek gyakorlati tanácsokat megtudni a moshatók mosásáról, tárolásáról, babára adásáról és meg akarjátok tudni, hogy milyen árkülönbség van az eldobaható és a mosható pelusok között, akkor írjatok a Temiti-Anyukáknak  Farkas Veronikának és Kádár Szonjának a temitiblog@gmail.com emailcímre az igényetekről. Baba-mama klubboknak nagyon jó programlehetőség!

(Megjegyzés: A MammBa PróBák az én saját véleményemet, meglátásaimat mutatják be az adott termékekről, szolgáltatásokról, ezek nem fizetett hirdetések!)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!