6 dolog amire figyelnetek kell, ha hordhatatlan gyerekruhákat akartok vásárolni!

Biztosan vásároltatok vagy kaptatok már olyan baba vagy kisgyerek-ruhákat, amelyek elsőre nagyon jól néznek ki, de amikor ráadjátok a gyerekre, kiderül, hogy kicsi, zavaró a díszítés rajta, lecsúszik, enged a színe…Mi az a 6 dolog, amire figyelned kell, hogy biztosan hordhatatlan babaruhákat vásárolj? 😉

1. A body/póló: minél több kiálló díszítés legyen rajta!

Olyan body-t vagy pólót vásároljatok, hogy legyen rajta jó sok gomb, strassz vagy kiálló díszítés, ami pont a mellkas részére essen a ruhának, így a hason fekvő babát biztosan nyomni fogja!

Nagyobb gyerekeknek pedig azért jó a sok dísz, mert van mit leszedni, főleg a strasszköveket szeretik nagyon lekapargatni és megkóstolni!

2. A nadrág: jó szoros, gumírozott dereka legyen!

A nagy babapocak kedvenc ruhadarabja a szoros gumival készített babanadrág, ami azért kellemes, mert az eleve jól összeragasztott és szoros pelenkán még van egy szoros nadrág is.

Még egy dolog: legyen minél rövidebb a nadrág derékrésze, így már egészen a kúszó-mászó babakortól kezdve kilóghat a gyerek dereka!

3. A rugdalózó: alul ne legyen rajta patent!

Biztosan “gyors” lesz a baba öltöztetése, ha olyan rugdalózót vásároltok, amely nem elöl, hanem hátul patentos és alul sincsen rajta patentsor. Így aztán minden pelenkázáskor le kell venni a babáról, először hasra kell fordítani, aztán hanyatt, hogy le lehessen húzni róla a rugit és pelenkázás után újra fel. Ez az átmozgatós öltöztetés-vetkőztetés akkor izgalmas még, ha evés után pelenkázzátok, hiszen ilyenkor biztosan visszaköszön a baba által elfogyasztott étel.

4. A kabát és a pulóver: rövid legyen és bő kapucni legyen rajta!

Azzal, hogy rövid a kabát derékrésze szinte garantált, hogy ki is fog lógni az örökmozgó kisgyerek dereka. A bő kapucni pedig azért nagy segítség, mert egy kisebb szél is lefújja a gyerek fejéről, persze, ha sapka van alatta ez nem is olyan nagy probléma; ha viszont nincs, mert melegebb idő van, akkor az állandóan lecsúszó-kapucnis pulóver biztos jó választás!

5. A zokni: mindenképp szoros legyen a bokarésze!

Ez a biztos bababoka-szorító megoldás, hiszen a puha bokácskában egy röpke fél óráig tartó nyomot hagy a szoros zoknigumi, igazán kényelmes lehet a kicsiknek!

6. A sapka: ne legyen rajta se megkötő se fülvédős rész!

Főleg a téli sapkák közül érdemes azt választani, amin nincsen megkötő és fülrész nélküli, mert így a babakocsiban fekvő kisbaba minden fejforgatásánál a sapka egyik oldala a szemébe csúszik és a füle is kilóg – ilyenkor látni a séta közben babakocsi fölött hajlongó anyukákat, akik a sapkát igazgatják 😉 – , a nagyobb gyerekeknek pedig felcsúszik a fejükön és csak a fejbúbot fogja védeni a havas, szeles időben.

Még egy jó tipp: melegebb napokon érdemes kipróbálnotok a fejkendőt, főleg azt a típust, amelyik “egy méret” jellel van ellátva, így azt hihetnénk, hogy jó a kisbabára és a két éves gyerekre is, de hamar kiderül, hogy a baba fején előre csúszik, a nagyobb gyerek fején pedig felcsúszik és a füle fog kilógni.

Lehetne folytatni még a sort, de remélem sikerült egy kis ízelítőt adnom a hordhatatlan babaruhák jellemzőiről ezzel megkönnyítve azt, hogy elkerüljétek az otthon halmozódó, egyszer sem használt baba és gyerekholmik gyűjtését!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szilvási Kata says: (előzmény @infomoly)

    Szia! Szerintem ha belegondol az Anyuka, hogy milyen érzés saját magán elviselni a szoros derekú nadrágot, vagy zoknit, akkor biztos nem vásárol ilyen típusúakat a pici gyereknek. Az biztos, hogy nehéz megtalálni a kényelmes babaruhákat, de nem lehetetlen. Örülök, hogy Te is egyetértesz az általam említett “hibákkal”! 🙂 Üdv, Kata

  2. infomoly says:

    Hú, minden pontnál felszisszentem! Azt hittem csak én vagyok iszonyú kényelmes, de én nem bírom magamon sem elviselni pl. a szoros zoknit. Régen míg még nem találtam meg a tutit, addig képes voltam bevágni a passzérészt, hogy ne szorítson… 🙂 Szerencsére találtam a gyerekeknek is, pedig nekik nehéz volt. Konkrétan csak egyfélét ismerek, ami pamut, laza gumírozású és normális árú. Túl nagyok az igényeim? 🙂
    Most a legnagyobb utálatomnak a nadrágderékba bevarrt gumi örvend, főleg hogy mindkét gyerekem vékony alkat.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!