Ezt én is megcsinálom!: Könnyen elkészíthető farsangi jelmez gyerekeknek 2.

Most a lányos Anyukáknak szeretnék segíteni egy jelmez-ötlettel, ami igazán látványos és nagyon szívesen viseli még az én másfél éves lányom is! Ehhez szintén nem szükséges elővennetek varrógépet vagy szabászollót, elég néhány nylon zacskót megkeresni, amiben tegnap még a friss kiflik voltak; levágni egy darab sütőpapírt vagy a „Jó lesz még ajándékcsomagolásra!” zacskóból 🙂 kikeresni egy-két színes csomagolópapírt és kezdődhet a jelmezkészítés!

Balerina jelmez kislányoknak

Tütü készítése kislányoknak

 

Hozzávalók:

Tütü készítése kislányoknak

– nylon zacskó (fehér, átlátszó kisebb és nagyobb méretben)

– selyempapír/sütőpapír/csomagolópapír (bármilyen papír alapú otthon található anyag megfelel)

(- színes vetex, amit a virágcsokrok alá szoktak kötni – gyönyörű színekben volt a közeli virágboltban, ezért kértem egy darabot és ez lett a tütü alsó és felső rétege;))

– selyemszalag (kb. 5 cm széles és 1,5 m hosszú a derékrészre, ha a cipőre is szeretnétek szalagot a bokára való rögzítéshez, akkor érdemes kb. 2 cm széles és 1,5 m hosszú szalagot is keresni)

– ragasztószalag (a legjobb a papír alapú és ami legalább 3-4 cm széles)

– tűzőgép

– olló, mérőszalag

Elkészítési idő: a tütü rétegeinek számától függ, de kb. 1 óra (nekem a 8 rétegnyi szoknya tartott ennyi ideig)

Elkészítése:

1. Mérjétek meg a kislány derékbőségét és a szoknya várható hosszát, azaz a derék és a térd közötti távolságot.

Ezután válogassátok össze a nylonokból, selyempapírokból, hogy melyikeket fogjátok használni. Arra figyeljetek, hogy a testtel érintkező legalsó és a legfelső réteg papír vagy textil legyen, mert a nylon rá fog tapadni a gyerekre!

Tütü készítése kislányoknak

TIPP: Ragasszátok le a mérőszalagot az asztal szélére, mert így könnyebb lesz majd mindig a megfelelő szélességű tütü-réteget elkészíteni!

2. Vágjátok föl szélesebb csíkokra a nylonokat, papírokat. (Például: nekem a szükséges szoknyahossz 25 cm volt, a derékbőség pedig 47 cm, így mindig 50 cm széles és 20-25 cm hosszú tütü-rétegeket készítettem, egy réteg általában 4 db nylon vagy vetex csíkból épül fel)

Ragasszátok a vastag ragasztószalagot – ragasztóval fölfelé, a szélein odaragasztva az asztal aljához – a mérőszalag fölé és vágjátok le a megfelelő méretűre!

Tütü készítése kislányoknak

Kezdjétek el a szoknya rétegeinek anyagait fölragasztani – úgy, mintha függönyt csíptetnétek fel, azaz redőket képezve – a ragasztószalag alsó felére. Amint kész, a ragasztószalag felső részét hajtsátok le, így fog rögzülni a szoknyaréteg.

Tütü készítése kislányoknakTütü készítése kislányoknak

3. Ismételjétek meg a 2. pontban leírtakat az összes tütü-réteggel!

Tütü készítése kislányoknak

4. Kezdődhet a tütü összeillesztése:

Tütü készítése kislányoknak

Először az azonos anyagú rétegeket fogjátok össze és kezdjétek el összetűzni pici kapcsot használó tűzőgéppel.

Tütü készítése kislányoknakTütü készítése kislányoknakTütü készítése kislányoknak

Utána a legalsó szoknyaréteget a fölötte levővel, majd a legfelsőt az alatta levővel tűzzétek, végül a két darabot kapcsozzátok össze.

Tütü készítése kislányoknakTütü készítése kislányoknak

FONTOS: a legalsó rétegnél – ami érintkezik a pocakkal – úgy tűzzetek, hogy a kapocs teteje legyen a has felőli oldalon, mert így nem fognak az esetlegesen kiálló alsó szárai szúrni!

5. Amint egyben van a tütü, akkor fogjátok a vastag ragasztószalagot és rövidebb darabokat vágva ragasszátok át a „kapcsozott derékpántot”.

Tütü készítése kislányoknak

6. A selyem szalagot oda lehet ragasztani ragasztópisztollyal is, de akkor a selymen látszódni fognak a ragasztónyomok, ezért én úgy csináltam, hogy a ragasztószalagot kettéhajtottam ragasztós felével kifelé és ezt tettem a derékpántra, majd erre simítottam rá a selyemszalagot. (Lehet dupla oldalú ragasztót is használni, csak nekem nem volt itthon!:))

Tütü készítése kislányoknak

7. Mivel a selyemszalaggal lehet összekötni hátul a tütüt, ezért a ragasztóból készült derékpántok végeit vágjátok le 45 fokban, így nem fognak zavarni a masni megkötésekor.

Tütü készítése kislányoknakTütü készítése kislányoknak

8. Elkészült a tütü, alá lehet harisnyát/cicanadrágot, body-t/pólót vagy dresszt is adni. A cipőbe pedig ha szeretnétek selyemszalagot megkötőnek, akkor mielőtt belelépne a kis balerina, illesszétek a talpa ívéhez a szalagot alulról és kezdjétek el x alakzatokban felhozni a bokáig. Ott pedig két sima boka körüli kör és jöhet egy nagy masni, meg egy piruett! 🙂

Tütü készítése kislányoknak

Tütü készítése kislányoknakTütü készítése kislányoknak

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kedves Mirjam! Köszönöm, pontosan milyen jelmezre gondolsz? Gyerekméretben kellene? Üdv, Kata

  2. LACZKÓ MIRJAM VIRÁG says:

    ez tényleg nagyon egyszerű kiváló ötlet 😎 nekem n 😳 smaili jelmezt tudtok késziteni ❓


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!